Camper huren?

Camper Talsma

Camper huren?

Om een camper te huren hoef je niet ver te zoeken. Een camper huren bij Talsma is gemakkelijk en voordelig. Buiten het hoogseizoen rijd je zelfs al voor € 750,- per week in een knusse, compacte camper. Als je liever met een grotere en luxere camper op pad gaat of je gaat in het hoogseizoen op vakantie, betaal je een voordelige passende prijs.

De totaalprijs hangt af van het type camper, de reisperiode en het aantal dagen dat je de camper huurt. Bekijk hieronder een indicatie van de kosten van een camper huren. Houd er rekening meer dat er nog een bedrag voor de verplichte eindschoonmaak bijkomt en een borg.

Waarom veel mensen een camper huren

 1. Flexibiliteit: Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt op elk moment van de dag vertrekken en je reisroute wijzigen als je dat wilt.
 2. Comfort: Campers bieden meer comfort dan tenten of caravans. Je hebt een eigen keuken, badkamer en slaapruimte, wat handig is als je bijvoorbeeld met kinderen reist of gewoon meer comfort wilt tijdens je vakantie.
 3. Natuurbeleving: Met een camper kun je optimaal genieten van de natuur. Je kunt overnachten op prachtige locaties midden in de natuur, ver weg van de drukte en het lawaai van de stad.
 4. Kostenbesparing: Als je van plan bent om veel verschillende plekken te bezoeken tijdens je vakantie, kan het huren van een camper goedkoper zijn dan het boeken van hotels of vakantiehuizen.
 5. Avontuur: Het huren van een camper kan een avontuurlijke ervaring zijn. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe plaatsen te ontdekken en off-the-beaten-path te gaan, wat voor veel mensen een opwindende manier van reizen is.

Waar moet je op letten bij het huren van een camper?

Als je van plan bent om een camper te huren, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke dingen om rekening mee te houden:

 1. Grootte en indeling van de camper: Kies een camper die groot genoeg is voor jou en je reisgenoten. Denk ook aan de indeling van de camper en of deze voldoende ruimte biedt voor jouw behoeften en comfort.
 2. Type camper: Er zijn verschillende soorten campers, waaronder campers met een vast bed, campers met stapelbedden, campers met een slaapbank en campers met een alkoofbed boven de cabine. Kies een type dat past bij jouw behoeften en reisstijl.
 3. Leeftijd en staat van de camper: Controleer de leeftijd en staat van de camper voordat je hem huurt. Oudere campers kunnen onderhoudsproblemen hebben en minder comfortabel zijn.
 4. Verhuurbedrijf: Controleer de reputatie en klantenservice van het verhuurbedrijf. Kijk naar online recensies en vraag vrienden en familie om aanbevelingen.
 5. Huurprijs en extra kosten: Controleer de huurprijs en eventuele extra kosten, zoals kilometerkosten, verzekeringen, gas en schoonmaakkosten. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er in de huurprijs is inbegrepen voordat je de camper huurt.
 6. Verzekering: Controleer of de camper verzekerd is en wat de dekking omvat. Overweeg om extra verzekering af te sluiten als dit niet voldoende is.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een goede keuze maken bij het huren van een camper en zorgeloos genieten van jouw campervakantie.

Onze campers

camper huren

Buscamper

Een buscamper biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten campers. Hier zijn enkele voordelen van een buscamper:

 1. Compact formaat: Buscampers zijn kleiner en compacter dan andere campers, waardoor ze gemakkelijker te manoeuvreren zijn en beter geschikt zijn voor smalle en bochtige wegen. Dit maakt ze ook gemakkelijker te parkeren en op te slaan als je niet op reis bent.
 2. Goede brandstofefficiëntie: Buscampers zijn vaak gebouwd op basis van bestelwagens met goede brandstofefficiëntie, wat betekent dat ze minder brandstof verbruiken dan grotere campers. Dit kan leiden tot besparingen op brandstofkosten tijdens lange reizen.
 3. Meer flexibiliteit: Buscampers zijn vaak uitgerust met een slaapgedeelte, keuken en badkamer, waardoor ze flexibeler zijn dan andere campers. Je kunt gemakkelijk van de ene naar de andere locatie reizen zonder afhankelijk te zijn van faciliteiten op campings.
 4. Gemakkelijker te rijden: Door hun compacte formaat en wendbaarheid zijn buscampers gemakkelijker te rijden dan grotere campers. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die geen ervaring hebben met het besturen van een grote camper.
 5. Goedkoper: Buscampers zijn meestal goedkoper dan grotere campers. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke manier om te reizen.

Kortom, een buscamper biedt verschillende voordelen, waaronder een compact formaat, goede brandstofefficiëntie, meer flexibiliteit en gemakkelijkere bestuurbaarheid.

Buscamper automaat

Een automaat in een camper heeft verschillende voordelen, zoals:

 1. Comfortabel rijden: Met een automaat hoeft u niet meer zelf te schakelen, wat het rijden comfortabeler maakt. U kunt zich dus meer ontspannen en concentreren op de weg en de omgeving.
 2. Brandstofefficiëntie: Automaten zijn meestal efficiënter in het gebruik van brandstof dan handgeschakelde versnellingsbakken. Dit komt omdat de elektronische besturing de motor en transmissie efficiënter kan afstemmen op de rijsituatie.
 3. Betrouwbaarheid: Omdat een automaat minder bewegende delen heeft dan een handgeschakelde versnellingsbak, is de kans op storingen kleiner en gaat een automaat vaak langer mee.
 4. Gemak: Het schakelen tussen verschillende versnellingen gebeurt automatisch, wat het rijden minder vermoeiend maakt. Dit is vooral handig tijdens lange reizen waarbij u veel kilometers aflegt.
 5. Geschikt voor onervaren bestuurders: Een automaat is ook geschikt voor onervaren bestuurders omdat het schakelen tussen de versnellingen automatisch gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die voor het eerst in een camper rijden.
 6. Veiligheid: Bij het rijden op hellingen kan een automaat handig zijn omdat u geen risico loopt dat u de koppeling laat slippen en de camper achteruit rolt.

Een automaat in een camper kan het rijden comfortabeler, efficiënter, betrouwbaarder, gemakkelijker en veiliger maken.

Kosten voor het huren van een camper

Onderstaand hebben wij een handig overzicht van de kosten voor het huren van een camper. Klik op het + teken en de informatie zal worden weergegeven.

Inventaris van de camper

Wat zit er eigenlijk allemaal bij de camper?

Messen 4
Vorken 4
Lepels groot 4
Lepels klein 4
Theelepels 4
Opscheplepel 1
Soeplepel 1
Pollepels 1
Spatel 1
Vleesmes 1
Broodmes 1
Koksmes 1
Kaasschaaf 1
Schilmesjes 2
Blikopener 1
Kurkentrekker 1
Schaar 1
Garde 1
Maatbeker 1
Ontbijtbord 4
Borden groot 4
Vla/Soepkommen 4
Koffiebekers 4
Glazen 4
Bierglazen 2
Wijnglazen 2
Vergiet 1
Schaal salade/Chips 1
Onderzetters 2
Pannen (2x) 1
Steelpan 1
koekenpan klein 1
Snijplank groot 1
Snijplank klein 1
Waterkoker 1
Koffiezetapparaat 1
Afwasteil met kwast 1
Beslagkom klein 1
Beslagkom groot 1
Plastic schaaltje klein 2
Juslepel 1
Molton 2

Autopapieren
Parkeerschijf
Veiligheidshesjes 4
Sleutels motor en campergedeelte 2
Lampenset motorgedeelte 1

Krik 1
Oprij blokken (2x) 1
Gevarendriehoek 1
Stoffer+blik 1
Campingstoelen 4
Tafel 1
Luifelslinger 1
Toiletvloeistof 1 liter 1
Electrakabel 20 meter 1
Verloopkabel 1
 Brandblusser 1
Waterslang 15 meter 1
Adapter waterslang 1
Gasfles 1

Huurvoorwaarden Camper Talsma

Wij zijn trots op onze campers! Van alle gemakken voorzien, zeer kwalitatief en in absolute topstaat. We verwachten dat je er net zo zuinig op bent als wij, zodat na jou ook andere huurders ervan kunnen genieten. En wij zelf natuurlijk ook! Ook tijdens de reis zijn we er voor je en houden we contact om je onderweg te voorzien van advies.

De campers zijn allrisk verzekerd inclusief pechhulp in Europa. Een groene kaart is in de camper aanwezig. Evenals het kentekenbewijs en de instructieboekjes. Deze dienen na afloop van de verhuurperiode weer ingeleverd te worden. Compleet met de 3 meegeleverde sleutels. Mocht dit bij inlevering niet compleet zijn, dan zijn de kosten voor het bij laten maken hiervan voor jouw rekening.

Je eigen risico bij schade bedraagt € 1.250,- per schade.

Je bent verplicht de camper altijd in het Bearlock systeem te zetten als deze geparkeerd/onbeheerd is.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen spullen. Wij vergoeden geen inboedeldekking op waardevolle spullen zoals reisdocumenten, geld en cheques, sieraden, horloges, brillen, contactlenzen en verzamelingen. Wij adviseren je dan ook een adequate reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De kosten die direct verband houden met het gebruik van de camper, waaronder brandstof en boetes, zijn voor eigen rekening.

De huurperiode begint op de ophaaldag om 16.00 uur (op afspraak) en eindigt op de inleverdag om 11:00 uur. De huurperiode is in het hoog- en middenseizoen minimaal een week.

Op zondag kun je geen campers afhalen en/of inleveren.

Bij overschrijding van de huurperiode wordt per dag (of dagdeel) één dag huur plus een extra vergoeding van € 250,00 in rekening gebracht. Elke volgende dag te laat inleveren is wederom een extra vergoeding van € 250,00 plus de daghuur

Omdat het doorgaans niet mogelijk is een volgende huurder een vervangende camper ter beschikking te stellen, kan deze gedupeerde slechts aanspraak maken op restitutie van de verloren dagen.

Indien door overmacht de gereserveerde camper niet kan worden geleverd, zullen wij onze uiterste best doen om voor een vervangende camper te zorgen. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend. Je bent verplicht een door ons aangeboden vergelijkbaar alternatief te accepteren

Ondanks het feit dat onze campers goed onderhouden worden, kan zich altijd een defect voordoen. Voor reparaties dient te allen tijde eerst contact met ons te worden opgenomen om goedkeuring te vragen. Terugbetaling van de gemaakte kosten geschiedt op vertoon van gespecificeerde nota’s die op naam van ons zijn gesteld. Vervangen onderdelen neem je voor ons mee terug. Steenslag dient ten alle tijden direct gemeld te worden.

Je dient de camper uiteraard zorgvuldig, overeenkomstig zijn bestemming en instructieboekje te gebruiken. Je dient de camper zorgvuldig te behandelen, geen onnodige risico’s te nemen en de algemene voorzorgsmaatregelen te nemen (veilig parkeren, luifel indraaien bij wind, etc.).

Wij vergoeden geen kosten en verlenen geen hulp bij schade die ontstaat doordat jij of een van je medebestuurder(s) onder invloed is van alcohol, bedwelmende, opwekkende of soortgelijke middelen.

Maximaal toelaatbaar gewicht (incl bagage en passagiers) 3500kg.

Er geldt een waarborgsom van € 1.250,- Dit is in verband met het eigen risico, het niet op tijd terugbrengen en eventuele eindschoonmaak. De waarborgsom dient binnen 10 dagen na de getekende huurovereenkomst bij ons binnen te zijn. De reservering is definitief als de waarborgsom betaald is.

Deze waarborgsom wordt (mits aan alle verhuurvoorwaarden is voldaan) binnen 14 dagen teruggestort op je rekening. Deze periode kan worden verlengd indien een eventueel schadegeval nog niet is afgehandeld. Schade aan, op of in de camper en/of vermissing van onderdelen van de camper of bijbehorende inventaris wordt op de borg ingehouden.

Alle landen van Europa m.u.v. vooraf door de verzekering en door ons aangemerkte risicogebieden. De betreffende landen staan op de groene kaart.

Het bezoeken van het Merengebied in Noord-Italië (zoals Gardameer) en van sneeuwgebieden in de winter is niet toegestaan vanwege het verhoogde risico op schade door hagel en gladheid

De camper wordt door ons afgeleverd met een volle brandstoftank, voldoende schoon water, lege afvalwatertank, lege toiletcassette en de camper is volledig schoongemaakt. Aan het einde van de huurperiode dient de camper van binnen schoon te zijn en de afvalwatertank en de toiletcassette te zijn geleegd.

Is dit niet het geval, dan zal een bedrag van €150,00 worden ingehouden voor het reinigen van de binnenkant van de camper. Er wordt €75,00 ingehouden voor het legen en schoonmaken van de toiletcassette op de terugbetaling van de waarborgsom.
Wij zorgen voor het reinigen van de buitenzijde.

Je dient voor aanvang van de huurperiode een kopie van je originele geldige rijbewijs op te sturen. Bij het ophalen van de camper dien je je te legitimeren met het geldige rijbewijs.

Als huurder – en eventuele medebestuurder(s) –  dien je tenminste 24 jaar oud te zijn en 3 jaar in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B. De camper mag alleen bestuurd worden door de in de huurovereenkomst vermelde bestuurder(s). Jullie verklaren je hiermee tevens aan de geldende verkeersregels en maximum snelheden te houden. De kosten van eventuele verkeersovertredingen zijn voor eigen rekening.

Het is dus niet toegestaan de camper aan anderen in gebruik te geven of te verhuren.

Je dient per aangetekende brief te annuleren. De ontvangstdatum van de annuleringsbrief geldt hierbij als annuleringsdatum.

Administratiekosten€75,-.

*20% van de huursom tot 10 weken voor begin van de huurperiode

*50% van de huursom tot 6 weken voor het begin van de huurperiode
*90% van de huursom binnen 6 weken voor het begin van de huurperiode
Het eerder terug brengen van de camper zal nooit tot vermindering van de huursom leiden.

Je verklaart hiermee:

 • Maximaal 4 personen (inclusief bestuurder) in de camper, in de gordels, te vervoeren;
 • Geen huisdieren mee te nemen in de camper;
 • Geen lifters mee te nemen;
 • Camper niet over te beladen (maximaal 3500 kg inclusief bagage en personen);
 • Niet te roken in de camper;
 • Geen frituurvet in de camper te gebruiken;
 • De juiste brandstof, olie en overige vloeistoffen te gebruiken;
 • Geen fietsen, surfplanken en dergelijke in het woongedeelte te vervoeren;
 • De camper niet te gebruiken als vervoer naar of verblijf op evenementen/festivals;
 • Geen stickers in of op de camper te plakken (m.u.v. in het buitenland verplichte vignetten);
 • Met de camper uitsluitend gebruik te maken van geasfalteerde of gebaande paden.

 

 • Complete inventaris 
 • Cassettetoilet
 • Douche
 • Koelkast met diepvriesvak
 • Tweepits gasfornuis
 • Horren
 • Luifel
 • Fietsendrager

 • 2 gasflessen, waaronder 1 volle
 • 1 liter toiletvloeistof
 • Groene kaart
 • Volledige allrisk verzekering met pechhulp
 • Tafel en stoelen
 • Volledig vrije kilometers

Eenmalige servicekosten* van €75,-

Servicekosten: Gasflessen, instructie en inname, buitenreiniging

Wilt u ook een camper huren?

Neem dan via onderstaand formulier contact op